despre noi

Despre noi

Despre noi
Despre noi
AMENAJARE INTERIOARĂ, DESIGN, ARHITECTURĂ | STUDIO A

De la proiect, la amenajări interioare cu sens

Dezvoltăm proiecte creative ce dau direcție, în concepte unitare, lucrărilor de amenajări interioare. Aceasta e povestea noastră.

Existăm pe piața din România, în această formulă, din anul 2019. Biroul nostru a fost fondat de Andreea Mocan și Andrea Di Rosa cu intenția de a folosi experiența internațională din Napoli, Londra și Barcelona, într-o nouă abordare – personală și inovatoare. În prezent, oferim servicii de arhitectură rezidențială, design și amenajări interioare (apartamente, case, spații de birouri, spații comerciale) și design de obiect.

STUDIO A

Echipa Studio A

Despre noi
Andreea Mocan
ARHITECT & DESIGNER

Andreea Mocan a studiat arhitectura în străinătate, întâi în Aberdeen, Scoția, unde a absolvit Facultatea de Arhitectură de la Robert Gordon University, apoi în cadrul programului de master în arhitectură la Sint-Lucas School of Architecture în Bruxelles, Belgia. Experiența profesională și-a format-o ulterior în birouri de arhitectură la nivel internațional – în Barcelona, Spania, alături de echipa Miralles Tagliabue, precum și în Londra, Marea Britanie, în cadrul echipei Design International. În acești ani, Andreea a participat la dezvoltarea unor mari proiecte de arhitectură și design interior, în Serbia și în Italia, dar și la concursuri internaționale, precum Milan Expo 2015 și Dubai Expo 2020.

Despre noi
Andrea Di Rosa
ARHITECT & DESIGNER

Andrea Di Rosa este un arhitect de origine italiană, urmând cursurile facultății de arhitectură din cadrul Seconda Universita di Napoli, din Napoli, Italia, unde mai apoi îndeplinit rolul de asistent universitar, fiind responsabil pentru cursul de Proiectare parametrică. Andrea a pus bazele și a fost unul dintre asociații biroului de arhitectură BdueD Architetti din Napoli, Italia, unde s-a specializat cu precădere în realizarea proiectelor rezidențiale de lux. După câțiva ani, Andrea a decis să își extindă experiența profesională la nivel internațional. S-a mutat în Londra, în Marea Britanie, unde, alături de echipa biroului Design International, a lucrat la proiecte de amploare în Oman, India, Rusia și Tunisia.

Studio A

De ce „Studio A”?

La fel ca munca pe care o facem, denumirea biroului nostru adună idei și semnificații. În esență, e un concept simplu, curat, cu mult sens pentru noi. Întâi, în italiană, un birou de arhitectură este numit, simplu, „studio”. Apoi, litera „A” este prezentă, bineînțeles, datorită faptului că avem același prenume: suntem Andreea și Andrea (da, uneori apar confuzii). În același timp, profesia noastră și marea noastră pasiune este Arhitectura. Denumirea biroului nostru înglobează toate aceste sensuri, precum și înclinația noastră spre excelență (adesea simbolizată și ea prin litera A).

AMENAJARE INTERIOARĂ, DESIGN, ARHITECTURĂ | STUDIO A

Povestea noastră

Povestea noastră +

Într-un fel, Studio A a devenit pentru noi ceea ce încercăm să le oferim și clienților noștri: un spațiu în care să se simtă bineveniți, care să-i îmbrățișeze într-o atmosferă plăcută și confortabilă, acel clasic „acasă” sau, măcar, „ca acasă”, un spațiu în care să se exprime, să își desfășoare cât mai eficient activitățile, care să fie în armonie cu valorile și stilul lor de viață. 

După studiile în domeniu, după experiența acumulată la nivel internațional și implicarea noastră în proiecte de amploare, am simțit nevoia să ne punem competențele în practică într-o nouă abordare, mai personală, mai autentică, mai orientată spre soluții inovatoare. Ne-am mutat în România și am înființat Studio A în 2019, în Cluj-Napoca. 

Începuturile ne-au prins în pandemie așadar. +

A fost un an plin de provocări, însă am simțit și trăit la primă mână transformările care au avut loc în relația dintre oameni și spațiile în care își petrec timpul, fie ele rezidențialecomerciale / profesionale ori de petrecere a timpului liber (HoReCa). Am întâmpinat, desigur, obstacole de ordin logistic și tehnic, însă am reușit să înțelegem mai bine această transformare fundamentală. Proiectele de design și amenajări interioare au presupus noi abordări, mai complexe, mai empatice. Suntem, în cele din urmă, recunoscători că am reușit să venim în întâmpinarea clienților noștri tocmai în acele momente de răspântie. 

Am început cu proiecte de design interior & amenajări interioare și treptat ne-am orientat și către proiectele de arhitectură rezidențială. Pe lângă acestea, activitatea noastră include și designul de obiect.

DESIGN & AMENAJĂRI INTERIOARE | STUDIO A

Proiecte de arhitectură, design & amenajări interioare

+ ANI DE EXPERIENȚĂ

PROIECTE DE ARHITECTURĂ

PROIECTE DESIGN INTERIOR

LOCAȚii

STUDIO A

De ce să colaborezi cu noi?

DE CE SĂ COLABOREZI CU NOI? 1 +

Un proiect de design & amenajare interioară, precum și unul de arhitectură rezidențială, poate să vină cu numeroase provocări. Experiența profesională pe care ne-am însușit-o la nivel internațional, în cadrul unor birouri de arhitectură din Europa, ne-a pregătit pentru depășirea acestora. 

DE CE SĂ COLABOREZI CU NOI? +

Deținem competențele necesare pentru a dezvolta proiecte inovatoare și creative de arhitectură, design interior & amenajări interioare. Venim cu soluții ingenioase și concepte personalizate de design interior. Te ajutăm să economisești timp și bani. Ne asigurăm că lucrările de amenajări interioare decurg conform planului inițial. Cel mai important? Îți transformăm visul în realitate!

CE TIPURI DE CLĂDIRI ȘI SPAȚII PUTEM ABORDA? +

Dezvoltăm proiecte de arhitectură rezidențială, design interior & amenajare interioară la nivel național. Abordăm o varietate de clădiri și spații – de la apartamente, case și vile, până la cabane, pensiuni, hoteluri, restaurante, cafenele, spații pentru birouri sau alte spații comerciale. Abia așteptăm să descoperim poveștile acestor spații și să le spunem mai departe, sub forma unor concepte de design & amenajare interioară mai armonioase, mai îndrăznețe, mai autentice.

CE STILURI DE DESIGN INTERIOR PUTEM IMPLEMENTA? +

Credem că fiecare spațiu, uneori chiar fiecare încăpere, își are propria poveste. De obicei, aceasta e strâns legată de oameni și de rolul pe care acel spațiu îl are sau îl va avea în viețile acestora. Stilul de design interior și, ulterior, proiectul de amenajare interioară, nu fac decât să reflecte aceste povești ori dorințe ale clienților noștri. De-a lungul timpului, am abordat o gamă largă de stiluri de design sau amenajare interioară – de la modern, contemporan, minimalist, scandinav și industrial, până la rustic, tradițional, retro sau eclectic. Ne adaptăm viziunea în funcție de nevoile și preferințele clienților noștri, pe care le transpunem în concepte unitare și creative.
INTERIOR DESIGN CLUJ | STUDIO A

Servicii complete de interior design și arhitectură Cluj & România

Despre noi

Totul începe cu o discuție la cafea…

Colaborarea noastră începe cu o discuție prietenoasă la cafea. Este vorba de o primă întâlnire, sub forma unei sesiuni de consultanță, în cadrul căreia ne propunem să aflăm cât mai multe despre proiectul tău. Așteptările, visurile, nevoile și preferințele tale sunt reperele noastre în dezvoltarea conceptului de design & amenajare interioară. Proiectul nostru va include schițe, planuri și detalii esențiale despre materialele necesare și despre finisaje. Dacă propunerile noastre te încântă, achiziționăm produsele și materialele necesare. Mai mult, acolo unde este necesar, monitorizăm îndeaproape progresul lucrărilor de amenajare interioară.

Final Logo Studio A-03 website

Bine ai venit la Studio A! Suntem nerăbdători să aflăm mai multe despre proiectul pe care ți-l dorești. Contactează-ne.