CASA ZEFIRO INTERIOR

CASA ZEFIRO INTERIOR

Servicii: Amenajare interioară / Design interior / Design interior rezidențial
Localizare: Cluj-Napoca, județul Cluj
Suprafață: 100 mp
Data: 2022
Stadiu: Executat

Foto credit: Simion Sebastian

 

 

casa zefiro interior

În dezvoltarea proiectului pentru Casa Zefiro, am fost contractați atât pentru designul interior, cât și pentru designul exterior al casei existente.

În interior, cea mai mare provocare a fost parterul casei – un open space multifuncțional, ce include o zonă tip hol, biblioteca, bucătăria, locul de luat masa și camera de zi. Deși parterul îndeplinea toate aceste funcțiuni, aproape jumătate din suprafața spațiului era ocupată de fapt doar de hol sau de zona de trecere.

Principala noastră intervenție la parter a fost, așadar, introducerea unui mobilier multifuncțional, în jurul căruia am putut organiza circulația și fluxul de mișcare. Pe una dintre părți, acest mobilier deservește o bibliotecă, în fața căreia am așezat două fotolii și am creat, astfel, un spațiu care în italiană se numește „salottino d’ingresso” – salonul de primire a oaspeților. Pe latura dinspre bucătărie și locul de luat masa, mobilierul dispune de un spațiu pentru aparatul de cafea și pentru frigiderul pentru vinuri încorporat, iar pe partea dinspre baie, este loc de depozitare. Din orice unghi l-ai privi, mobilierul multifuncțional oferă reflexii interesante pentru ochi, datorită faptului că este placat cu o sticlă vopsită în negru.

În zona de living, am schimbat poziția televizorului. Prin această simplă mutare, am reușit să eliberăm mult spațiu și să facilităm accesul spre terasă, care înainte era blocat de canapea.

În bucătărie, spațiul de depozitare nu era suficient, ceea ce crea senzația unei bucătării dezorganizate, aglomerate. Așa că am proiectat, în jurul pereților de la baie, spații de depozitare integrate în forma peretelui, oferind astfel un nou look bucătăriei, unul minimal și curat.

La etaj, am regândit camera de oaspeți, astfel încât aceasta cuprinde acum și un spațiu de birou ce permite munca de acasă. Am păstrat mobilierul existent în dormitor, dar am schimbat mocheta și am adăugat câteva elemente de design menite să transforme dormitorul într-un spațiu mult mai relaxant.

casa zefiro interior
casa zefiro interior
Final Logo Studio A-03 website

Bine ai venit la Studio A! Suntem nerăbdători să aflăm mai multe despre proiectul pe care ți-l dorești. Contactează-ne.